måndag, februari 07, 2011

Muslimska Brödraskapet vill bryta fredsavtalet med Israel

Händelseutvecklingen i Egypten påverkar hela världen. Vem som sitter på makten när oroligheterna är över är direkt avgörande lokalt i Mellersta Östern men också globalt.
Enligt den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti så hymlar inte heller det Muslimska Brödraskapet i Egypten med sin agenda(den enda organiserade oppositionsgruppen mot den sittande Mubarak-regimen). Om Brödraskapet skulle komma till makten i Egypten river man upp fredsuppgörelsen med Israel. Och det är inte något som ska låta vänta på sig.
Rashad al-Bayoumi, talesperson för det Muslimsk Brödraskapet, förklarade för TV-bolaget NHK TV att avtalet med Israel ska sägas upp direkt efter att en provisorisk regering med oppositionella grupper till Mubarak är tillsatt. ”Efter att president Mubarak har lämnat makten och en provisorisk regering är bildad, är det nödvändigt att direkt upplösa fredsavtalet med Israel”, förklarade han i TV.
Det Muslimska Brödraskapet deltar nu öppet i de regeringsfientliga demonstrationerna i Kairo. På söndagen kunde vi höra på nyheterna och läsa i tidningarna att Brödraskapet satt med oppositionen i förhandlingarna med regeringen. Från askan i elden?