lördag, mars 07, 2009

Bakläxa för Alkoholutredningen

Alkoholutredningen vill inte tillåta gårdsförsäljning av vin. Märkligt och bakåtsträvande.

Den 4 mars skickade jag nedansteånde pressmeddelande till Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar. Idag har vi den 7 mars. Ännu inte ett ord i någonb av tidningarna. Här är i vilket fall mitt pressmeddelande:


"PRESSMEDDELANDE
Rolf K Nilsson(m)
070-3337900- En stor besvikelse, trodde att den här utredningen skulle leda framåt när det gällde gårdsförsäljningen och inte lägga sig platt för monopolet. Det säger Rolf K Nilsson, moderat riksdagsledamot från Gotland som motionerat i frågan.

- Om jag inte minns fel var direktivet till utredningen att se på möjligheterna hur man skulle kunna förverkliga gårdsförsäljningen med bibehållet monopol. Det har man uppenbarligen inte gjort utan helt krasst konstaterat att gårdsförsäljning av starköl, vin eller spritdrycker inte är förenligt med monopolet.

- Utredningen borde få bakläxa när det gäller gårdsförsäljningen, säger Rolf K Nilsson.

- Det finns en hel del bra förslag som kommer fram i utredningens förslag, så det är synd att man inte fullföljde uppdraget på ett tillfredställande sätt och kom med ett konkret förslag på hur gårdsförsäljningen skulle kunna förverkligas.

- För Gotlands del hade gårdsförsäljningen varit positiv för de enskilda gårdarna/producenterna som fått ytterligare en inkomstmöjlighet men också för alla dem som hade kunnat erbjudas arbete, säger Rolf K Nilsson.

- Sista ordet är inte sagt i denna fråga. Jag har redan varit i kontakt med ett antal riksdagsledamöter från andra platser i landet och vi går vidare i frågan. Det ligger i tiden att vi får en lagstiftning som gör det möjligt för svenska producenter att konkurrera på lika villkor med sina kollegor i det övriga EU."

Inga kommentarer: