måndag, augusti 24, 2009

Pressmeddelande maa Gotlands kommunstyrelses nej till gasledningen

- Ett klokt och förnuftigt beslut, det enda rimliga att komma fram till, säger Rolf K Nilsson, moderat riksdagsledamot från Gotland och motståndare till gasledningen.

- Jag har hela tiden hoppats på ett enigt nej från kommunstyrelsen men de rapporter som nått media och oss som inte sitter med i de inre rummen har det sett ut som det skulle bli ett ja med en negativ skrivning. Nu blev det inte så, nu blev det ett nej och då är jag så långt nöjd, säger Rolf K Nilsson.

- Kommunstyrelsen har valt i sitt yttrande att helt inrikta sig på miljön. Och det är förvisso ett val man kan göra. Miljöskälen är tillräckliga för att säga nej till gasledningen. Men jag hade gärna sett att man också nämnt de säkerhets- och rättspolitiska skäl som finns. Då hade Gotlands nej varit ännu tydligare.

- Nu hoppas jag att detta eniga och tydliga nej från kommunstyrelsen kan hyfsa debatten så vi slipper argument som ”rysskräck” eller argumentet direkt taget ur Nord Streams propaganda som beskriver det hela som ett ”fredsprojekt”, säger Rolf K Nilsson!