fredag, januari 02, 2009

Moderaterna vill ha svenskt NATO-medlemskap

Folkpartiets talesperson i försvarspolitiska frågor Allan Widman är idag ute i Svenska Dagbladet och attackerar Thage G. Petersson och Anders Ferm för deras artikel om Nato och svenskt engagemang i världen. Det gör Widman alldeles rätt i.

Men tyvärr så är Widman allt för ofta frestad att vilja låta påskina att det är folkpartiet, och endast folkpartiet, som har svaren på frågorna hur det svenska försvaret bör skötas och hur det ska se ut i framtiden. Så är inte är fallet.

Allan Widman skriver att det endast är folkpartiet som öppet och aktivt arbetar för ett svenskt medlemskap i Nato. Där har han rätt – så är det, just nu. Men det är inte bara folkpartiet som vill att Sverige ska bli medlem i Nato – vilket man lätt får intryck av när Widman uttalar sig i frågan. Det vill också moderaterna – när det finns ett folkligt stöd för ett sådant medlemskap. Och tyvärr så gör det inte det just nu.
Däremot tycker jag att alla vi som är för ett svenskt medlemskap i Nato aktivt ska arbeta för det så att folkopinionen hamnar där att ett medlemskap kan förverkligas inom en inte allt för avlägsen framtid.

ROLF K NILSSON

Inga kommentarer: