tisdag, september 21, 2010

Behåll ministrarna

Borde kanske inte kommentera eller spekulera i obekräftade nyheter men nog blir jag både besviken och förvånad när Expressen nu på tisdagsmorgonen kan "avslöja" Reinfeldts hemliga regeringsplaner. Planen att dra ner centerns och kristdemokraternas ministerantal i regeringen. En plan som för min del verkar vara mycket dålig politik, inte minst med tanke på allianssamverkan i framtiden.
Det rullar en reklamfilm på TV med två hundar; en stor oh en liten med budskapet att ”är man stor ska man vara snäll”. Och det är en inställning moderaterna måste ha i allianssamarbetet. Låt centern och kd få behålla sitt antal ministrar.

Att det kan vara läge att byta ut ett antal ministrar är sin sak. Men här måste jag kraftfullt protestera mot ett av Expressens argument varför Mats Odell skulle bytas ut – och det är att han är 63 år gammal! 63 år! Huh – klarar han sig utan personlig assisten?
Det skulle kanske i dessa upprördhetens tid över SD:s inträde i Riksdagen ta en funderare över den accepterade diskrimineringen som pågår i media och i allt för många politiska resonemang. Och då tänker jag på den åldersfascism som är förhärskande. Att föra fram att 63 år är för gammalt för att sitta i en regering är både skrämmande och okunnigt. Problemet med vår nu sittand regering är nog inte att där finns för många eller för gamla medlemmar – snarare tvärtom.