torsdag, september 02, 2010

Pressmeddelande om strömavbrotten på Gotland

Skickade på onsdagen ut följande pressmeddelande med anledning av allt för ofta återkommande strömavbrott på Gotland

PRESSMEDDELANDE

- Då har det hänt igen! Det som inte får hända, men som händer oacceptabelt ofta på Gotland – strömavbrott! Det säger Rolf K Nilsson, moderat riksdagsledamot och ledamot av kommunfullmäktige på Gotland.

- Denna gång ett totalt strömavbrott som drabbade hela ön. Alla har vi som bor på Gotland fått vänja oss vid mer eller mindre lokala strömavbrott. Hade detta varit sällsynt hade det inte varit så svårt att acceptera som något som händer. Men dessa strömavbrott sker allt för ofta. Drar ett åskväder över ön är det mer regel än undantag att det blir avbrott, säger Rolf K Nilsson.

- Det verkar finnas en uppgivenhet bland politiker och beslutsfattare på ön när det gäller strömavbrotten. Något som man accepterat och inte kan göra något åt. Det är illa att det gått så långt. Alla drabbas. Enskilda, gamla, unga, skolor, sjukhus, företag – alla! En säker och stabil energiförsörjning är en förutsättning för samhällsbyggandet. Alla dessa ständiga avbrott är oacceptabla i längden,

- Jag föreslår att kommunen tar initiativ till att tillsätta en el-kris-grupp med representanter från kommunen, länsstyrelsen, GEAB och utomstående experter för att en gång för alla komma till rätta med den sårbarhet som uppenbarligen existerar när det gäller el-försörjningen, säger Rolf K Nilsson.