torsdag, juli 15, 2010

En demokratisk rättighet att våga vägra Pride

Man ska inte vara allt för kategorisk. Men jag hatar kravet av att alltid det politiskt korrekta ska vara vad som är acceptabelt, att det bara finns ett enda val som är rätt och det enda man får lov att tycka. Håller man sig inte till det politiskt korrekta ska man ut i kylan, isoleras, fördömas och helst förpassas till ett hörn att förmultna i och aldrig mer synas eller finnas till.
Just nu är det kristdemokraternas ledare Göran Hägglund som ska fördömas och hatas för att han inte håller sig till det politiskt korrekta. Heder åt Hägglund!

Det som fått de politiskt korrekta moralisterna att reagera är att Hägglund och KD inte ska vara med på årets pridefestival.
Jag tycker det är bra. Jag tycker pridefestivalen är ett dubbelmoraliskt, exhibitionistisk jippo. Låt alla som vill få delta. Delta, sjung, spexa, vulgarisera och gör vad ni tycker ni ska göra. Men tvinga inte andra att vare sig delta eller ställa sig upp och applådera det ni sysslar med.

Det är valår i år och många politiker ser Pridefestivalen som en möjlighet att värva röster. Många politiker går dit av egen fri vilja. Låt dom gärna fortsätta göra det. Andra känner sig tvingade att delta för att inte riskera kritik från media och från politiskt korrekta partiledningar och valstrateger. Det är sorgligt. Ingen ska känna sig tvingad att delta i något man inte vill delta i.

Precis som Pride-festivalen är öppen för alla som väljer att delta så är det också fritt att välja om man inte vill göra det. Båda viljor måste respekteras. Sedan kan man ha vilken uppfattning man själv vill om tilldragelsen som sådan.

Heder åt Hägglund och våga vägra Pride! Det är en demokratisk rättighet.