fredag, oktober 03, 2008

Motionstider, sammanträden och besök

Lite jäktigare än vanligt i riksdagen just nu. Sista dagen för att lämna in motioner närmar sig. Samtidigt har utskottsarbetet satt igång vad det innebär av möte, förmöten och informationstillfällen.
Försvarsutskottet i tisdags innehöll såväl information från statssekreteraren i försvarsdepartementet Håkan Jevrell och försvarsministern Sten Tolgfors. Fem minuters paus och sedan var det dags för Statens Haverikommission att berätta om vad de kommit fram till efter den tragiska helikopterolyckan förra året då två militärhelikoptrar i september kolliderade och kraschade i Ryd i Småland. Fyra personer omkom.

Kritiken från haverikommissionen är omfattande och tar upp en rad problem med helikopterverksamheten. Problem som måste lösas. Efter haverikommissionens dragning fick också försvarsmakten redogöra för sin uppfattning om det inträffade.

Tisdagen fortsatte med kommittésammanträde (de moderata ledamöterna i försvarsutskottet) som i sin tur avlöstes av riksdagsgruppmöte där bland andra Henrik von Sydow redogjorde för arbetet i grundlagsberedningen.

Onsdagen innehåll såväl interna partimöten som besök på Volvo Aero för den moderata försvarskommittén. Motionsarbetet tog sin tid vilket också några besök från valkretsen gjorde.

Idag är det fredag. Förbereder mig för en kulturdebatt på teatern i Visby i eftermiddag, ”Hur blir Sverige världsledande på kultur?” I sanning en intressant fråga att ställa. Ska bli ännu intressantare att se vilka svar som ges.

Inga kommentarer: